Különleges fürdő és szálloda nyílik az Északi-sarkon

Két szokatlan szállodával és fürdővel csábítják majd a turistákat Észak-Svédországba. Ősszel nyílik az Arctic Bath a különleges Treehotel közelében.

Még jobban felfigyelnek a turisták a svédországi Luleälven folyó vad szépségeire, ha megnyílik a világ egyik legkülönlegesebb épületében található fürdő és szálloda – ebben bíznak az üzemeltetők és a helyi turisztikai vezetők.


Az idén késő ősszel nyílik meg a sarkvidéki fürdőhotel, az Arctic Bath, amely még inkább felhívja a figyelmet Svédország északi szépségeire, valamint az új fürdőtől mintegy három kilométerre lévő, ugyancsak népszerű Treehotelre, amely fákra telepíti különleges kabinszobáit.


Az Arctic Bath-t turisztikai mágnesnek képzelik, amely erre a zord szépségű vidékre is vonz majd látogatókat. Az új létesítmény a legközelebbi nagyvárostól, Luleåtól mindössze egy órára található. Az épület kör alakú, középen található a különleges fürdő, amelyet hat szállodai szoba vesz körül.


Az Arctic Bath exkluzív élményt garantál, de meg is kérik az árát. Forintra átszámolva egy kétágyas szoba 180 ezer forint egy éjszakára. Viszont az ablakokból télen az északi fény, nyáron pedig a soha le nem menő nap sugarai láthatók. A folyó pedig, amely körbeveszi az épületet, befagyva is páratlan látványt nyújt – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!