Kristálytiszta látomás – Azimut Benetti Crystal 140

MrD-7367- credit Quin BISSETHogyan lesz egy hajóból szuperjacht? Hát úgy, hogy felszerelik mindennel, mi szem-szájnak ingere. De ami ennél is fontosabb: egy ilyen költséges hajó esetén a leendő tulajdonos, a gyártóval egyeztetve gyakorlatilag bármilyen kényelmi vagy biztonsági funkciót beépítetthet. Ahogy azt bárki megteheti, ha egy Benetti Crystal 140-esre fáj a foga.

Bár az olasz szuperjacht gyártó, az Azimut Benetti flottájában továbbra is a 145 lábas Vision a zászlóshajó, újdonságuk, az alig kisebb Crystal méltán veszi fel a versenyt a nagy testvérrel. Tervezése során a külsőért felelős Stefano Righini és a dinamikus belsőt megálmodó Francois Zuretti arra törekedtek, hogy megtalálják a határt az állandóság és a személyre szabhatóság között.

MrD-7224- credit Quin BISSET

Ennek eredménye, hogy a hatalmas vízi alkalmatosságot viszonylag rugalmasan a maga ízlésére formálhatja az, aki hajlandó kifizetni a 22 millió Euros vételárat.

MrD-7176- credit Quin BISSET

De hát ezért a pénzért egy úszó palotához juthat a vevő, hiszen a 40 méteres testben nem csak el fér az a fajta csillogás és pompa, amit a Benetti kínál, hanem egyenesen kötelező is. Az első hajó karibi stílusú kialakítást kapott, ám ez csak egy a számtalan lehetőség közül.

MrD-7378- credit Quin BISSET

Műszaki adatok:
Testhossz: 41,93 m
Szélesség: 9,05 m
Merülés: 2,28 m
Motor: 2xCAT C32 Acert 1450 LE
Teljes sebesség: 15 csomó
Túrasebesség: 14 csomó

A teljes cikk az Aqua Magazin 131. számában olvasható.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!