Közeledik a Balaton szezonindító hétvégéje

A hét végén, május 12. és 14. között rendezik meg a Balatonfüred Boat Show-t, amely a tó legújabb hajó- és vízisport-kiállítása. A dr. Bóka István, Balatonfüred polgármesterének védnöksége alatt megrendezendő esemény a Balatonfüredi Hajógyári Kikötőben várja a látogatókat.


A rendezvény nyitvatartási ideje alatt a Hajógyári Kikötő használata díjmentes, így aki hajóval érkezik a kiállításra, annak nincs más dolga, mint egyeztetni a szervezőkkel a boatshow@hungexpo.hu e-mail-címen. A kiállítás látogatása természetesen nem csak a hajóval érkezőknek ingyenes, regisztrációval bárki díjmentesen látogathatja a boat show-t.


A látogatókat mintegy negyven kiállító várja hajózáshoz kapcsolódó kiegészítőkkel, szolgáltatásokkal és felszerelésekkel, ezenkívül erős hangsúly kerül a vízi sportokra és sporteszközökre is. A Hajógyári Kikötőben mintegy 25 hajót állítanak ki, amelyekkel a látogatók kívül-belül megismerkedhetnek, sőt a kiállítók egy része az érdeklődőket próbaútra is viszi.


Mindemellett megtekinthetők lesznek a Balaton leggyorsabb katamaránjai, amelyek itt várják a Balatoni Nagyhajós Évadnyitót, amely a kiállítás egyidejű rendezvénye. Külön érdekesség lesz a két magyar óceáni evezős hajó, a Sámson, illetve a Kele.


Számos program és látványosság is helyet kap a Balatonfüred Boat Show-n. A kiállítás minden napján oktatóhajók várják a látogatókat, amelyek kipróbálhatók lesznek a kikötőben. Stand up paddling jóga több alkalommal is zajlik majd, amelybe a bátrabbak be is kapcsolódhatnak, szombaton pedig flyboardbemutató zajlik a kikötő vize felett.


A Balatonfüred Boat Show május 12. és 14. között vár minden érdeklődőt Balatonfüreden, a Hajógyári Kikötőben. A belépés regisztráció esetén ingyenes, amelyet a www.boatshow.hu oldalon lehet kitölteni. További információ a kiállításról a kiállítás honlapján vagy a www.facebook.com/budapestboatshow oldalon található.


A Balatonfüred Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, a Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatonfüredi Hajógyári Kikötő.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!