Korlátozások a turisták védelmében

2020. január 22.
Címkék :

Szigorú korlátozásokkal akar véget vetni az alkoholturizmusnak a Baleár-szigetek kormánya.

A szabályozás január végi hatálybalépésétől kezdve betiltják a vendéglátóhelyeken és szállodákban az alkoholfogyasztásra ösztönző reklámokat, az egyet fizet kettőt vagy többet kap akciókat, valamint a szervezett bártúrákat és az alkohol árusító automatákat. A boltokban este fél tíz és reggel nyolc óra között nem lehet majd szeszes italt vásárolni.

A korlátozás csak bizonyos területekre érvényes, ahol évek óta súlyos problémákat okoznak a részegen randalírozó, főleg brit és német fiatalok; Mallorca szigetén a Playa de Palma és Playa de Magaluf nevű zónákban, Ibiza szigetén San Antoni város West End elnevezésű negyedében. Az érintett területeken fekvő szállodákban megszűnik a korlátlan alkoholfogyasztás, étkezésenként legfeljebb három pohár szeszes italt szolgálhatnak fel egy vendégnek.

Az előírások megsértésének büntetési tétele ezertől 600 ezer euróig terjed. A jogszabály rendelkezik arról is, hogy azonnal el kell hagynia a szálláshelyét annak a vendégnek, aki szobája erkélyéről vagy ablakából a medencébe ugrik. Az elmúlt évben nyolcan haltak bele abba, hogy ezzel próbálkoztak, de sokakat ez sem tart vissza, ezért a baleári kormány 6000 és 60 ezer euró közötti pénzbírságot határozott meg a szabályszegők megbüntetésére. A Baleár-szigetek Spanyolország egyik legnépszerűbb turistacélpontja, ahova 2018-ban 16,6 millióan látogattak el – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!