Könyves élményhajózás a Balatonon

2018. augusztus 17.
Címkék :

Balatonról szóló könyveket népszerűsítenek a Siófok–Balatonfüred útvonalon közlekedő Bahart hajón, még olvasói sarkot is berendeztek. Az akciótól azt várják, hogy az utazás alatt elolvasott mesék segítenek majd abban, hogy újabb helyeket keressenek fel az utazók a parton is.

A hajóinkon évente több mint százezer gyermek utazik. Ez a jelentős számú célcsoport nagyon fontos szegmense a teljes utazóközönségnek, és komoly jelentőségű, hogy milyen üzeneteket közvetítünk feléjük, mivel a gyerekek érdeklődési köre nagymértékben befolyásolhatja azt is, hogy hová utazik a család, vagy a célállomásokon mit tekint majd meg – nyilatkozta Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

A kampány keretében most két könyvet népszerűsítenek. Az egyik Csapody Kinga Irány a Balaton! című mesekönyve, amely a kisebbeknek segít felfedezni a tó mindkét partját. „Mindenkinek van valamiféle emléke, élménye a Balatonnal kapcsolatban. Amikor gyerekkel utazunk, ezek mind előtörnek, ami jó, de szerencsére nagyon sok minden változott. A kulturális látnivalók interaktívak lettek, élményközpontok tanítanak játszva, szórakoztatva, családbaráttá váltak a strandok, szállások, éttermek. Ebben is segít a szülőknek, hiszen összegyűjti, hogy mit érdemes megnézni, kipróbálni, megmászni – miközben egy bájos család mesevilágába csöppennek az olvasók, ami egyszer csak életre kel, ahogy ők is bejárják azokat” – mesélt a mesés gyerekútikönyvre érkezett visszajelzéseiről Csapody Kinga.


A másik olvasmány, amely a hajón megtalálható, Király Anikó Strand, papucs, szerelem című regénye, amely egy balatonfüredi kempingben eltöltött kalandos nyár története. Az akció egy héten át tart a Siófok–Balatonfüred hajózási útvonalon. Amennyiben a könyves kampányt pozitívan fogadják az utasok, újabb olvasmányokat vonnak be a lehetőségbe, hogy az utasok minél kellemesebben eltölthessék az időt a hajók fedélzetén.


Az olvasást és az utazást népszerűsítő akció a szárazföldön is folytatódik. Füred Kapitány, a turisztikai szakemberek által létrehozott mesehős ezúttal könyveket is elrejt a Nagy Kincsvadászat elnevezésű játékban. A mesekönyvek mellett, összesen 10 ezer csokoládét, ingyenes hajó- és színházjegyeket, egymillió forint értékű naptejet is kereshetnek a gyerekek. Az akció szervezőinek célja, hogy olyan játékokat találjanak ki, amelyek segítségével megmozgathatják a turistákat két-három település között, miközben a gyerekek megismerhetik a Balaton nevezetességeit. Ebben segít a turisztikai szakemberek által megálmodott mesehős, Füred Kapitány is. A kincsvadászat több településen, Alsóörsön, Balatonalmádiban, Balatonszárszón, Balatonföldváron, Csopakon, Fonyódon, Siófokon és a Bahart kikötőiben, hajóin is zajlik. A játék keretében ötezer gyermeket és szülőt mozgatnak meg a vakáció ideje alatt – írta a balatonihajozas.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!