Kompnak ütközött és elsüllyedt egy hajó

Petunia SeawaysA hajó kapitánya Nagy-Britanniában hajózott a Humber folyótorkolaton, Anglia keleti részén. Iránytű helyett egy iPadet használt irányjelzőnek, amelynek wifijele megszakadt. A komp kapitánya az ütközés után tovább folytatta útját.

A sűrű ködben egy forgalmas hajózási útvonalra terelődtek a hajóval, ahol egy hatalmas teherszállító kompnak, a Petunia Seawaysnek ütköztek. Az 1400-szor nagyobb komp kapitánya észre sem vette az ütközést, és folytatta útját rakományával Imminghamből a svédországi Göteborgba.

A balesetet szenvedett hajó kapitánya azonnal segítséget hívott, majd utasával a mentőcsónakba szállt. A hajó fél órán belül elsüllyedt. A két férfit egy közeli hajó vette fel. A parti őrség szerint sokkal súlyosabb következményekkel járhatott volna az ütközés, szerintük mindkét hajón tapasztalt kapitányok voltak, akiknek jobban kellett volna figyelnie. Carlin és a komp kapitánya 3000 fontos bírságot kapott.

Petunia Seaways

Bár a baleset tavaly májusban történt, a hivatalos baleseti jelentés csak nemrég jelent meg, ami szerint több hiba is volta a hajóval: 20 éve nem volt felmérésen, az irányjelző fény és a radar nem működött, és a GPS sem jelzett megfelelően – írta az origo.hu..

3DBA091F00000578-4263298-image-a-1_1488186376670

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!