Komoly kikötőfejlesztés készülődik a Közel-Keleten

Az IGY Marinas a NEOM-mal együttműködve Szaúd-Arábiában fejleszt új szuperjacht-kikötőt, amelyet közösen fognak üzemeltetni.

A Vörös-tenger és a Földközi-tenger közötti átjáróként működő tengeri létesítmény 86 kikötőhelyet kínál majd 50 méteresnél nem hosszabb jachtok számára, további bójázási lehetőséget 180 méteresnél nem hosszabb jachtoknak. A sindalahi kikötő létrehozását követően csatlakozik az IGY 12 országban 23 kikötőből álló globális hálózatához, valamint a csoport IGY Trident nevű szuperjacht tagsági programjához.

Antoni Vives, a NEOM városfejlesztési vezetője nyilatkozatában elmondta: „Sindalah stratégiai fekvésének, lenyűgöző természeti tájainak és kiváló szolgáltatásainak köszönhetően a világ egyik legcsábítóbb hajós célpontjává válhat. Az IGY-vel létrejött partnerségünk csak egy a sok lépés közül, amelyet a nemzetközi jachtnaptár átformálása érdekében teszünk.”

A terület olyan csúcskategóriás szállodákat is magában foglal majd, mint a Four Seasons és az Ultra Luxury Collection by Marriott, rengeteg nemzetközi márka üzleteit, Michelin-csillagos éttermeket és egy egzotikus golfpályát, amelyet az IMG üzemeltet.

„Sindalah tökéletesen illeszkedik az IGY víziójába, hogy kikötőhálózatán keresztük összekösse a világ leghihetetlenebb jachtos célpontjait – mondta Tom Mukamal, az IGY Marinas vezérigazgatója. – A NEOM csatlakozása az IGY platformjához páratlan úti célokat, szolgáltatást és kényelmet biztosít a szuperjacht-tulajdonosoknak, kapitányoknak és chartervendégeknek. Újabb csodálatos új célpontot mutathatunk be a nemzetközi hajós közösségnek.”

Sindalah lesz az első a NEOM négy régiója közül – a többi a The Line, a Tojena és az Oxagon –, amely látogatókat fogad, és a tervek szerint 2024 első negyedévében nyílik meg.

(forrás: Boat International, fotók: NEOM)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!