Komoly fejlesztések a Fertő-tónál

A Modern Városok Program keretében mintegy 30 milliárd forintból újul meg a Fertő-tó környéke, a projekt keretében új strandterületet, vizes játszóteret, szállodát, parkolót, kempinget, éttermet és kikötőt alakítanának ki.


A projekt elindítását már jó ideje tervezik, decemberben pedig elkezdődtek a területen az előkészítési munkálatok, a fakitermelések és a nádaratás. A mélyépítéssel járó, összetettebb munkálatok pedig várhatóan 2019 májusában indulhatnak el.

A tervek szerint a fejlesztés két ütemben valósul meg, az első kivitelezését még tavalyra ígérték. A tervek alapján létrejöhet:
egy új vitorlás- illetve hajókikötő, 500 férőhelyesre bővítenék a horgászcsónak-kikötőt, megnövelnék és korszerűsítenék a strandot, létrehoznának egy kempinget és két fogadót, összesen mintegy 400 férőhellyel, sportpályákat építenének, éttermet és több, kisebb vendéglátóhelyet alakítanának ki, felépítenének egy olyan látogatóközpontot, ahol a térség turisztikai látnivalóit mutatják be a látogatók számára, valamint ezer gépkocsit befogadó parkolót építenének.

A tervezett II. ütemben többek között egy szálloda is felépülhet, az eredeti tervek szerint 2021-re – portfolio.hu.

(Fotó: turizmusonline.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!