Kiváló szereplés a Trofeo Bernettin

A Trieszti-öbölben megrendezett Trofeo Bernetti versenyen a Lolita nevű ILC 40-es hajón Séllei Norbert és társai az abszolút 34. helyen végeztek, kategóriájukban pedig harmadik helyezést értek el.

Trieszt előtt rajtoltak és Sistianánál értek a célba a vitorlázók az idén 48. alkalommal megrendezett Trofeo Bernettin. A 160 versenyző között egy magyar hajó, a Lolita is ott volt, fedélzetén Séllei Norberttel és társaival, Simó Bélával, Nyull Balázzsal, Kovács Leventével, Both Péterrel, Harangozó Lászlóval és Noll Gergellyel.

Igen erős szeles verseny volt, az állandó, 20-30 km/h-s szél mellett 40 km/h-s befújások tették próbára a vitorlázókat. „Ez elég nagy nehézséget és komoly kihívást jelentett még egy olyan tengerhez szokott csapatnak is, mint amilyenek mi vagyunk. Könnyebbséget jelentett, hogy nem először vettünk részt ezen a versenyen, és korábban elhoztuk a kategória ezüstérmét is” – mondta Séllei Norbert.

A magyar csapat abszolútban a 34. helyen végzett, kategóriájukban pedig bronzérmesek lettek, amely különösen azért kiváló eredmény, mert az első húsz helyen professzionális hajók végeztek. A csapat ezt a megmérettetést az utolsó „edzésnek” szánta a Rolex Middle Sea Race előtt, amely egy Szicília-kerülő nyílt tengeri verseny – írta az fmc.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!