Kiváló szereplés a 29er EuroCupon

2018. április 20.
Címkék :

A 29er kilencfordulós versenysorozat a harmadik helyen áll a Jeney Máté–DeJonghe Arthur kettős és a többiek is előkelő pozícióban vannak.

Az EuroCup kilenc fordulója során Európa különböző országaiba látogatnak el a versenyzők, majd ősszel, a Garda-tavi döntő után alakul ki a végeredmény. Az idén eddig két fordulóra került sor, és az eddigi összesített állás alapján 152 egység közül a bravúros harmadik helyen áll a Spartacus Vitorlás Egyletben versenyző Jeney Máté–De Jonghe Arthur kettős.

Jeney Máté a Hunsail.hu-nak elmondta, hogy a Helsinikben tartandó Európa-bajnokságon szeretnének a legjobb 20 között végezni, illetve ha sikerül kvalifikálniuk magukat a texasi ISAF ifjúsági világbajnokságra, szeretnének ott is jól teljesíteni. Arthur De Jonghe pedig hozzátette, számukra most az a legfontosabb, hogy minél több napot töltsenek el a vízen.

A hazai 29er-csapat többi tagja is előkelő pozíciókból várják a folytatást: 11. helyen áll a Kocsis Bálint–Pavlik András (SVE) kettős, 14. Lászlófy Levente–Arányi Barna (SVE), 19. a Lászlófy Ábel és Petrányi Botond (SVE).

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!