Kiváló szereplés a 29er Ek-döntőben

2017. október 31.
Címkék :

Öt magyar egységből három is az aranycsoportban fejezte be a 29-es hajóosztály Európa-kupa-döntőjét. A hétvégén Olaszországban megrendezett viadalon 20 ország 119 hajója vett részt, a legjobb magyar hajó, Jeney Mátéval és Dejonghe Arthurral a fedélzetén a 13. helyen végzett.

A verseny válogató volt a decemberi ifjúsági világbajnokságra, ahová az egész éves teljesítménye alapján, a 25. helyen befutott Kocsis Bálint, Pavlik András kettős vívta ki az indulás jogát. Amilyen sikeres idényt tudhat maga mögött a hazánkban nemrég bemutatkozott 29-es hajóosztály, olyan sikeres volt a zárása is a hétvégi, olaszországi Európa-kupadöntőben.

Pedig tanulóév volt az idei, az utánpótláskorúak csúcskategóriájának egységei csupán egy éve tűntek fel a hazai vizeken. Ennek ellenére már a nyári világversenyeken is a mezőny felső harmadának ajtaján kopogtattak a magyar fiatalok, a Garda-tavon megrendezett Ek-döntőn pedig kétségtelenül be is léptek. A 20 országból érkezett 119 hajó három napon keresztül vetélkedett a selejtezőkben, majd az utolsó, döntő napon a legjobb hatvan az arany, míg a második ötvenkilenc az ezüstcsoportban fejezte be a viadalt – írta a nemzetisport.hu.

Magyar szempontból már a selejtezők is remekül sikerültek, hiszen az ötből három egységünk jutott az aranycsoportba. S ha már ott voltak, nem is elégedettek meg ennyivel. A Jeney Máté, Dejonghe Arthur kettős végül a tizenharmadik, a Kocsis Bálint, Pavlik András páros pedig a huszonötödik helyen végzett. Ebben a mezőnyben ez pedig már egyenlő volt az élbollyal.

A magyar egységek helyezése: 13. Jeney Máté, Dejonghe Arthur 69 pont, 25. Kocsis Bálint, Pavlik András 89, 54. Lászlófy Levente, Arányi Barna 182, 72. Lászlófy Ábel, Petrányi Botond 181, 81.Ralovich Dávid, Borbás Barna 216.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!