Kiváló szélben rendezték az Őszi Regattát

2020. október 20.
Címkék :

Az idei Őszi Regattán 57 hajó állt rajthoz, amelyen a Mátrix futott be elsőként és nyerte a Nautic 330-as osztályt. A YS I kategória abszolút győztese az Ellinore lett, a YS II-es egységek közül az Orion, a YSIII-as csoportban pedig a Solaris állhatott a dobogó legfelső fokára.

A versenyzőknek a Balatonkenese–Balatonaliga–Balatonkenese–Balatonalmádi–Balatonkenese pályát kellett vitorlázniuk. Az első pályajelnél a leggyorsabb egység a Revolution volt, amely alig fél óra alatt tette meg az első szakaszt, a balatonaligai pályajelet követően azonban a hátszeles rohanás után egy hosszabb kreutz szakasz következett, mert a szél bizony pont onnan fújt, ahova vitorlázni kellett.

A balatonalmádi pályajel után ismét genakkert és spinnakert húztak a hajók, és a néhol északivá váló, olykor frissülő vagy éppen picit gyengülő szélben egy ötös élboly (Revolution, Carbonado, Mátrix, Nelson, Passion) indult meg a cél felé. Az izgalmas hajrában a Mátrix futott be elsőként, 1 óra 54 percet vitorlázva, és ezzel Rauch Jánosék meg is nyerték a Nau 330-as osztály ranglistaversenyét a Tintahal (Váradi Attila) és a Menta (Varsányi Gábor) előtt.

A YS I-es kategóriában a Gellér László kormányozta Ellinor végzett az első helyen a Passiont (Kilián Zoltán) és Distinti Salutit (Bíró Márk) megelőzve. A YS II-es csoportban az Orion győzedelmeskedett Kató Bálint vezényletével, a Dopff (Szentmarjai Gábor) vihette haza az ezüstérmet, míg a bronzérem Pető Béláéknak jutott a Vámpírral. A YS III-as osztályban a győzelemnek Gergely Lászlóék örülhettek a Solarissal, a második helyezett a Saga (Lakatos András) lett, míg a harmadik a Kolibri (Marosfai Csaba) volt – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!