Kiváló lehetőség előtt a belföldi turizmus

A magyarok 71,7 százaléka tervez utazást az idén, háromból ketten pedig belföldön szeretnének kikapcsolódni. Sosem látott népszerűségnek örvend a Balaton és hatalmas lehetőséget kaphat Budapest.

Az Everguest turisztikai tanácsadó cég felmérésének eredménye szerint a járvány visszaszorulása esetén a válaszadók 10,7 százaléka külföldre, 40,2 százaléka belföldre, 20,8 százaléka pedig külföldre és belföldre is utazna nyaralási célból úgy, hogy legalább egy éjszakát távol tölt az otthonától. Ezzel szemben 18,4 százalék határozottan nem szeretne utazni, 9,8 százalék bizonytalan a kérdésben. A balatoni utazási kedv nagyon magas, a válaszadók 67,1 százaléka kifejezetten szeretne a magyar tengerhez menni.

A kutatás szerint a jelenlegi helyzetben majdnem minden ötödik magyar utazó szívesen menne Budapestre kikapcsolódni, és további majdnem 20 százalékot lehetne motiválni ugyanerre megfelelő rendezvények és kulturális programok esetén.

A járvány miatti lezárások végleges bezárásra kényszerítettek több budapesti hotelt és éttermet, ami a kínálat csökkenését eredményezi. Ugyanakkor a szállodáknak és vendéglátóhelyeknek alkalmazkodniuk kell a kereslethez, ami a szűkebb külföldi vendégkör miatt alacsonyabb lesz, és ez az árak csökkenését hozza.

Összességében a belföldi turizmus előtt kiváló lehetőség áll, mert sokan lesznek, akik itthon maradnak, de már érkeznek védettséggel rendelkező külföldi vendégek is. A hosszan tartó bezártság után óriási lesz az utazási kedv, a magyarok pedig hajlandók lesznek többet is költeni a belföldi utazásuk során.

(MTI)

fotók: netszallas.com; pedalnorth.com; traveltop6.com; nomadicmatt.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!