Kiváló hazai strandok SUP-ozáshoz

A SUP gyorsan meghódította a vízi sportok szerelmeseit. Manapság pedig egyre több, kifejezetten SUP-ozásra kialakított stranddal találkozhatunk országszerte.

Ráckevei Kis-dunai Vadkacsa szabadstrand SUP-pont
A ráckevei strand tökéletes azoknak, akik aktív pihenéssel szeretik tölteni a szabadidejüket. Az egyébként szinte teljesen érintetlen Duna-ág ezen részén a vízminőség kiváló, ráadásul itt azok is megtalálják a számításuknak megfelelő környezetet, akik a homokos partokat részesítik előnyben. A Vadkacsa szabadstrandon bérelhető is SUP, óránként kétezer forintért, ezenfelül kajak és kenu bérlésére is lehetőség van két-, illetve négyezer forintos óránkénti áron.

A Ráckevei-Dunán a szervezett SUP-túrák is rendszeresek, ezek Taksonyból indulnak, nagyjából egy napot vesznek igénybe. A körülbelül tizenkét kilométeres útvonal alatt felfedezhetjük a környék lagúnáit, jellegzetes élővilágát.

Fonyódi Panoráma strand
A Balatonon természetesen több helyen is ki lehet próbálni a SUP-ot, legyen szó akár kezdőkről, akár haladókról. Fonyódon nemrég rendezték meg az országos SUP-bajnokságot, ráadásul itt található az ország egyik legjobban felszerelt SUP-kölcsönzője.

A Panoráma strand – korábbi nevén Sándortelepi strand – a közelmúltban alapos ráncfelvarráson esett át, így most már három napozósziget is várja az idelátogatókat, a homokos partról pedig lassan mélyül a víz, így kisgyermekes családoknak is tökéletes választás lehet. A reggel kilenctől este kilencig nyitva tartó strandon lehetőség van taposódeszka, vízibicikli bérlésére, a naplemente után pedig különböző éjszakai SUP-túrákon ismerhetik meg az érdeklődök a Balaton egy eddig kevésbé ismert arcát.

Keszthelyi Városi Strand
Ez a strand elsősorban azért különleges, mert tavaly a többszörös világ-és Európa-bajnok kajakos, Paksy Tímea vezetésével elindult a helyi Vízisport Egyesület. Ennek a keretein belül az ideérkezők megismerkedhetnek a vízi sportok, a kajak, a kenu, a SUP alapjaival és elsajátíthatják a magabiztos deszkahasználathoz szükséges ismereteket.

Keszthelyről különböző túrák is indulnak a Balaton megismerésére, amik baráti társaságoknak, kollégáknak vagy családoknak is tökéletes szórakozást nyújtanak. A gyerekes családoknak sem kell aggódniuk, ugyanis gyermekoktatás is zajlik az egyesületnél. A deszka bérlése egy órára háromezer forint és ugyanennyibe kerül óránként az oktatás is – írta a startlap.hu.

fotók: theculturetrip.com, outdoortip.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!