Kiváló eredmény a junior vébén

A Nacra 17-esek Marseille-ben rendezett junior vébéjén összetettben a hatodik helyet szerezte meg Virág Flóra és Molnár Dávid. Versenyzőink a megrendezett futamokban sorrendben 6., 5. (7.), 4., 4., 7., 4. helyen végeztek, így az összetettben a 6. helyet szerezték meg.


Versenyzőinknek az első nap 5 és a 12 csomó közötti szélben volt 3 futamuk, hol a jobb hol a bal oldal kedvezett. A második nap szél hiányában nem volt futam, ám a harmadikon elkezdett lecsapni újra a mistrál. 20-25 csomós szélben rendezték a napi 3 futamot. Negyedszélben nagyon jó sebessége volt a magyar hajónak, az első szakaszokon mindig felértek a dobogós helyekre, ám hátszélben látszódott az fél-egy éves különbség a többiekhez képest, akik jobban tudták kezelni a hajót a nagy hullámokban. Negyedszélben amit lehetett visszahoztak, így sikerült két 4. helyezést menniük. Negyedik nap túl erősnek bizonyult a szél, így ismét nem volt futam.

Az utolsó napon partközelben volt a pálya, ahol a rajtvonalnál 5 csomós szél volt 90 fokos lengésekkel, az első bójánál 25 csomó. A szél egyre erősödött, alap 25 csomó 35-ös ráfújásokkal. Negyedszélben ismét nagyon jó volt a versenyzőink sebessége, azonban a bójavételnél elszakadt a genakker fall. Genakker nélkül kellett teljesíteniük a futamot, ám így is a 4. helyet szerezték meg.

„Rengeteget tanultunk és fejlődtünk. Jólesett többször visszahallani az edzőktől és versenyzőktől, mennyire csodálkoznak azon, hogy milyen gyors tempóban haladunk a tanulásban. A junior vébén sikerült több csapattal is jó kapcsolatot kialakítani, ami a jövőben a lehetőségeinket tágítja. Folytatjuk edzéseinket olasz edzőnkkel és szervezzük a többi Nacra 17-es csapattal a közös téli felkészülést” – értékelték a világbajnokságot versenyzőink.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!