Kiváló edzéslehetőség a Kékszalag előtt

A hagyományosan a Kékszalagot megelőző vasárnapon rendezendő Horváth Boldizsár emlékversennyel a Balatonfüredi Yacht Club egy utolsó felkészülési lehetőséget nyújt a tókerülő versenyen induló hajóknak.

Az emlékverseny a nagyhajós vitorlázás teljes palettáját igyekszik megszólítani, így az osztályhajókat, a regisztrált, YS számmal rendelkező hajókat, valamint a nyílt többtestű hajókat várja a rajtvonalhoz.

Az idén a Horváth Boldizsár emlékverseny a Yardstick Trophy sorozat ötödik állomása. A szabadidősport elősegítése érdekében az eseményre verseny- és sportorvosi engedély nélkül is lehet nevezni. A kezdő vitorlázóknak kifejezetten hasznos tapasztalat lehet ez a megmérettetés, ahol igazi profiktól leshetik el a sport sajátosságait és rutint szerezhetnek a versenyzésben. A profi résztvevőknek pedig remek alkalom, hogy a Kékszalag előtt még utoljára teszteljék csapatukat, felszerelésüket. A rövid túraversenyen a hajók a hagyományos Balatonfüred–Paloznak–Tihany–Hajógyári-öböl–Balatonfüred útvonalon fognak vitorlázni.

A Panasonic Heating & Cooling Solutions üzletágának köszönhetően a verseny abszolút győztes csapata értékes fődíjat vihet haza, a Szabó és Fia Borpince pedig kiváló borokkal jutalmazza a dobogósokat. A versenyre előnevezni a BYC honlapján elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével lehet. Versenykiírás és -utasítás a verseny online hirdetőtábláján elérhető.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!