Ki lesz az év vitorlázója?

A tagszervezetek ajánlása alapján a nőknél Érdi Mária és Fehér Boróka a két jelölt, a férfiaknál Berecz Zsomborra, Vadnai Jonatánra, Németh Domonkosra és Siklósi Mórra érkeztek jelölések.

Érdi Mária az olimpiai kvóta megszerzése óta nagyon keményen készül az ötkarikás játékokra. Az idén dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a Kieler Wochén, ahol a világbajnok és az olimpiai bajnok mögött harmadikként végzett.

Fehér Boróka 2016-ban kezdett Optimistben versenyezni az MVM-ben, ahol megtanulta a versenyvitorlázás alapjait. Később, Alsóörsre a BYC1912-be igazolt, 2017–2020 között minden bajnokságot megnyert a lányok között, válogatott kerettagként pedig Európa-bajnokságokon is képviselhette a magyar színeket

Berecz Zsombor a 2018-ban megszerzett világbajnoki címe és olimpiai kvótája után az idén megnyerte a Gdyniában megrendezett Európa-bajnokságot Finndingi osztályban.

Vadnai Jonatán az idei esztendőben megnyerte a Laser osztály országos bajnokságát, a néhány napja zárult Európa-bajnokságon pedig a nagyon előkelő kilencedik helyen végzett.

A junior korú Németh Domonkos bronzérmes lett a Finndingi országos bajnokságon, negyedik lett az U23-as világbajnokságon, a fiatalok között a negyedik, abszolútban pedig a 31. helyen zárta az Európa-bajnokságot a hetvenfős mezőnyben.

A 14 éves Siklósi Mór a magyar bajnokságon a dobogó második helyére állhatott fel és negyedik lett az idei ranglistán. Emellett kijutott az Európa-bajnokságra.

A jelöltekre november 5-ig lehet szavazni ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!