Kezdődik az Asso Hungarian Open

Holnap kezdődik az Asso Hungarian Open nemzetközi verseny, amely a hajóosztály országos bajnoksága. A négynapos viadal házigazdája a Spartacus Vitorlás Egylet, a rendezője pedig az SVE és a Magyar Vitorlás Szövetség. A hajóosztály tagjai a magyar bajnoki cím mellett a Fitout kupáért is küzdenek.

A helyszíni regisztráció július 15-én 16–21, 16-án 7–9 óráig lesz. A szabályok értelmében ekkor kerül sor a vitorlaregisztrációkra és a legénységi tömegmérésre is. A versenyprogram a csütörtök 9 órás megnyitóünnepséggel kezdődik, az első futamra pedig 11.55-kor kerül sor, természetesen ideális szélviszonyok esetén. A versenyrendezőség naponta három futam lebonyolítását tervezi, de amennyiben az időjárás miatt esetleg lemaradás lesz a tervezett futamszámmal kapcsolatban, akkor akár négy futam is rendezhető.

A bajnoki cím sorsa a tervek szerint tíz futam alapján dől el, de négy megrendezett futammal már érvényes az országos bajnokság. A futamokat up-and-down pályán rendezik, amely háromnegyedszeles utolsó szakasszal végződhet.

A címvédő a Fantomasso csapata, amelyet Majtényi Szabolcs vezetett. Második lett Nyári Zsolt kormányzásával a Peecasso, a bronzérmet pedig a Detre Szabolcs vezette Infla Deus csapata szerezte meg – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!