Kezdődik a Balaton Boat Show

Magyarország egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállításán, a Balaton Boat Show-n, kikötői hangulat és hajómustra várja a látogatókat péntektől vasárnapig Balatonkenesén, a Kenese Marina-Portban.

Az idén 23. alkalommal rendezik meg a Balaton Boat Show-t, a magyar hajósipar egyik legfontosabb eseménye, az egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítás. A helyszín idén is a Kenese Marina-Port. A kiállításon a vitorlás, elektromos és motoros hajók mellett teret kapnak vízi sporteszközök, kiegészítők, alkatrészek, ruházati termékek is.

A kiállítás lehetőséget ad arra, hogy a hajózás iránt érdeklődők vagy hajóvásárláson gondolkodók felmérjék a kínálatot, személyesen találkozzanak a hajóépítőkkel és forgalmazókkal, kiválasszák a megfelelő hajót a kedvezményes őszi ajánlatokból. Nem is nagyon érdemes halogatni a döntést, ugyanis ebben az időszakban érhetők el a legkedvezőbb feltételek. A kínálat idén is széles lesz, a vízen már augusztus elején telt ház volt, így számos hajót mutatnak be a parton is.


A piac évről évre bővül, közel 10 hajópremier – köztük egy világpremier – várja a látogatókat, de számos új márka is a Balaton Boat Show-t választotta a piacra lépés egyik startkövének. A nagy nemzetközi márkák mellett a magyar hajósipar krémje is jelen lesz. Eddig még nem látott mennyiségű elektromos hajó érkezik a kiállításra és itt tartja világpremierjét egy szlovén cég elektromoshajó-családja is.

A Balaton Boat Show-t a látnivalók mellett számos program lesz. A kikötő bárteraszán egész nap hajós beszélgetések, zene és jó hangulat lesz a Magyar Tenger – Minden, ami nekünk a Balaton online radiós show jóvoltából, amelyet a kiállítás Facebook-oldalán is követni lehet. Kiemelt látványosság lesz az idén 50. alkalommal megrendezett Kékszalag történetét bemutató kiállítás, amely a Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste Bank jóvoltából érkezik a Balaton Boat Show-ra. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének története, korabeli fotókon, legeken és rekordokon keresztül elevenedik meg.


Szintén újdonság, hogy az idei Balaton Boat Show-ról szóló információk mobilapplikáción keresztül is elérhetők: a Close2U alkalmazás letöltésével a kiállítás területén információs üzenetek segítik a tájékozódást, hasznos tudnivalókat, különleges ajánlatok érhetők el a látogatók számára telefonon. Az alkalmazáson keresztül a látogatók részt vehetnek egy kvízjátékban is. A helyesen válaszolók értékes ajándékokat kaphatnak. A Balaton Boat Show weboldalán folyamatosan olvashatók a friss hírek, kiállítói ajánlatok és a programok részletei is.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!