Kezdődhet az Európa-bajnoki felkészülés

2017. március 3.
Címkék :

hikingMozgalmas éve lesz az egyik legnépesebb és legaktívabb osztálynak az idén, hiszen folytatva a már megkezdett munkát, komoly felkészülési szezont, aktív közösség- és utánpótlás-építést terveznek 2017-ben. Már most fokozott érdeklődés mutatkozik itthonról és külföldről is az Osztály Európa-bajnokságára, közel 50 hajót várnak a szervezők a rajtvonalra.


A februári hajókiállítás már tavaly is szezonindító rendezvénye volt a Magyar J/24 Osztálynak. Az idén a Magyar Vitorlás Szövetség standján, egy Eb-díszbe öltöztetett J/24-es nagyvitorla hirdette a közelgő kontinensviadalt, a színpadon pedig jó hangulatú beszélgetéssel, közös koccintással és a J/24 Junior Sailing Team újdonsült tagjainak köszöntésével indította útjára a legnépesebb One Design osztály a 2017-es szezont.

blitz1
Számtalan edzésalkalmat, aktív versenyprogramot és fejlődési lehetőséget kínál az osztály az itt vitorlázók számára. Folytatják a már két éve sikeresen futó Pénteki tréningsorozatot, amelyet az idén is a Jet Travel, a Bravo Boats és a Quantum Sails támogat. A cél továbbra is az, hogy a gyors, pörgős futamok alatt a csapatok minél nagyobb rutinra tegyenek szert a rajtolási és versenytaktika terén, versenykörülmények között fejleszthessék a hajókezelést. Az edzéssorozat április 22-én indul egy kétnapos tréning hétvégével, amely kiváló felkészülési lehetőséget biztosít a május 1-jei flottabajnokságra. A szezon további részében a One Design Trophy négy fordulója biztosít lehetőséget a versenyzésre, augusztus végén magyar bajnokság, ezután a Pénteki tréningsorozat döntője következik, szeptember 24-e és október 1-je között pedig jön a szezon legnagyobb kihívása, a J/24 Európa-bajnokság.

hiking
Egy igazán magas színvonalú és élményteli eseményt szeretnének összehozni a szervezők, amelyen a profi vízi rendezést és kiváló infrastruktúrát a Balatonfüredi Yacht Club szavatolja. A versenyzés mellett legalább annyira fontos a közösségi élmény, így esténként színes összejöveteleket, számos közösségépítő és maradandó élményeket nyújtó programot, a családtagok számára is élvezetes esemény megszervezését tűzte ki célul a J/24-es csapat. Az eseményre több charterhajó is rendelkezésre áll majd, Olaszországból, Németországból, Svédországból, Franciaországból már most vannak jelentkezések, de abban is biztosak a szervezők, hogy sok új, hazai csapat is összeáll az Eb-re.

MelgesJ24 (1)
A szervezés gőzerővel zajlik, reményeik szerint újabb és újabb támogatók csatlakoznak majd a versenyhez. A Budapest Boat Show-n bejelentették az első együttműködő partnereket. Az esemény, és az egész Eb-szezon egyik kiemelt támogatója az Audi Magyarország, a SLAM Hungary, a Quantum Sails Hungary, a Jet Travel és a Bravo Boats. A Magyar Vitorlás Szövetség munkáját dicséri, hogy a vitorlássport támogatása állami szinten is előtérbe került, ennek köszönhetően a 2017-es J24 Európa-bajnokság is támogatást kapott.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!