Két magyar egység is rajthoz áll a világkupadöntőben

Érdi Mári és a Gyapjas testvérek erős mezőnyben állnak rajthoz Marseille-ben a világkupadöntőben. Vadnaiék felkészülésébe nem fér bele ez a verseny, Berecz Zsombor pedig nemrég kezdte újra az edzéseket.

Ma kezdődik a World Sailing Világkupa 2018-as sorozatának döntője Marseille-ben, ahol két magyar hajó áll rajthoz: női Laser Radialban Érdi Mári, férfi 470-esben pedig a Gyapjas testvérek. Bár az eddigi világkupa-fordulókon elért eredményeik alapján Vadnai Benjamin és Jonatán is indulhatna, ők lemondták a részvételt, mert nem passzol az augusztusi kvalifikációs világbajnokságra való felkészülésükbe. A finnes Berecz Zsombor pedig bár már felépült kéztöréséből és Splitben megkezdte az edzéseket, ugyancsak nem áll rajthoz.


Mivel erre a megmérettetésre csak 25 vitorlázó kap meghívást, ezért teljesen másfajta verseny lesz ez, mint a többi világkupa-forduló. Kis mezőnyök lesznek és az legelöl rangsoroltak közül sem mindenki indul el. Ettől persze még erős mezőnyök jöttek össze, amelyekben éppúgy keményen meg kell küzdeni a jobb helyezésekért, mint a nagy flottákkal rendezett regattákon.

„Nekünk ez egy edzőverseny, megvannak a konkrét dolgok, amiben fejlődni szeretnék, úgyhogy főleg ezekre helyezzük a fókuszt, nem az eredményre. A mezőny persze erős, úgyhogy szerintem izgalmas verseny lesz” – mondta Érdi Mári.


„Nálunk a mezőny nagyon erős lesz, nagyjából mindenki eljött, aki előttünk van a világranglistán. Eddig az edzésnapokon mindig forgolódós szél volt, elég kevert hullámzással. Arra számítunk hogy nagyon szorosak lesznek a futamok, sok gyors taktikai döntéssel – mondja Gyapjas Zsombor. – A célunk az első tizenöt között végezni, ami így elsőre nem tűnik olyan nehéznek, de a vízen nagyon keményen kell majd küzdeni érte.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!