Két érem a Soling Európa bajnokságon

Soling_EBLitkey Farkas csapata Európa-bajnoki eztüst, míg Varjas Sándor irányította másik hajó broznérmet szerzett az ausztriai Traunseen zajló Európa-bajnokságon. A magyarok pontegyenlőséggel végeztek a második helyen az osztrákokkal.

A legfényesebb érmet mégis szomszédaink vitték el, mert nekik két futamgyőzelem mellett két második helyük is volt, míg Litkeyék két futamgyőzelem mellett egy második helyet szereztek. A Varjas Sándor irányította másik magyar hajó Európa-bajnoki bronzérmet kapott, miután az összesítésben harmadik kanadai hajó mögött a negyedik helyen végeztek.

594highfoto

A holtversenyben álló magyar és osztrák hajó egyike sem tudott egyenletesen jól vitorlázni a csütörtöki zárónapon. Litkeyék a hetedik futamban egy hatodik hellyel kezdtek, és hat pont előnyt szereztek a 12. helyre érő osztrákok előtt. A nyolcadik futamban a magyar hajó hibázott az első szakaszban, és három-négy helyet veszítve elmaradt az élbolytól, Christian Binderék viszont megnyerték a futamot. Hiába ért be a magyar hajó a negyedik helyre, az utolsó, döntő futam előtt az összesítésben két ponttal az osztrákok vezettek.

solingEB

Végeredmény:
AUT-114 Christian Binder – Christian Feichtinger – Klaus Kratochwill: 26 pont
HUN-11 Litkey Farkas – Joó Kristóf – Oroszlán Gábor: 26 pont
CAN-225 Peter Hall – Steve Lacey – William Hall: 28 pont
HUN-1 Varjas Sándor – Kovácsi László – Meretei Gábor: 50 pont

Forrás: hunsail.hu, Soling.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!