Készül a világ legnagyobb óceánjáró hajója

A Royal Caribbean hivatalosan is lerántotta a leplet a következő generációs tengerjárójáról. Az Icon of the Seas hajóval egy teljesen új osztály született.

A világ legnagyobb óceánjáró hajója 20 emeletes lesz, és 7600 fő utas kényelmét 2350 fős személyzet szolgálja. A fedélzeten egy komplett vízi park és szórakoztatóközpont is helyet kapott. Az Icon of the Seas 2024. január 28-án indul első útjára Miamiból. A hajót 2023. október végén vagy november elején adják át, és mivel ez egy új osztály első hajója, további tesztelésekre és tengeri próbákra lesz szükség, mielőtt elindulhat vendégekkel a fedélzetén.

Húsz fedélzeti szinttel tervezték, amiből az utasok 18 vendégfedélzeten élvezhetik az álomutazást. Kétfős kabinelhelyezés esetén 5610, a maximális kihasználtság mellett 7600 fős utaslétszámra 2350 fős személyzet jut. Emellett hét medence, kilenc pezsgőfürdő, hat rekordnagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja vendégeit, valamint a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren. A hajó 1198 láb, azaz 365 méter hosszú.

Az Icon of the Seas a Royal Caribbean International első tengerjáró hajója, amely cseppfolyósított földgáz (LNG) és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!