Keresik az év vitorlásfotóját

A Mirabaud Yacht Racing Image verseny 2010-ben indult útjára, így az idén már a tizenkettedik kiírást olvashatják az érdeklődők. Központi téma a vitorlázás, a pályamunkákat szeptember 7-éig várják.

Mint az élet sok más területén, a járvány itt is változásokat hozott , de 2021-gyel a Mirabaud Yacht Racing Image visszatér a hagyományaihoz, a beküldendő képeknek a 2020. október 7.–2021. szeptember 7. közötti időszakban kell készülniük.

A Mirabaud Csoport továbbra is elkötelezett támogatója a megmérettetésnek, a szervezők a következő három évben biztosan számíthatnak rájuk. A nemzetközi tagokból álló zsűri toborzása már zajlik, a névsort a nyár folyamán teszik közzé. Ahogy az megszokott, a grémium a beküldött pályamunkák közül nyolcvanat választ ki előzetesen, amiket aztán a verseny honlapján közzétesznek. Közöttük ott lesz a későbbi győztes, illetve ezek közül választhatja ki kedvencét a közönség (október 11-ig). A húsz legjobb képet kiállítják a Yacht Racing Forumon (október 25.), ahol a megjelentek szintén szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt fényképről.

Részletes szabályzat, lebonyolítási rend és nevezés a Mirabaud Yacht Racing Image honlapján.

A 2020-as galéria.

(forrás: EuroSail News, fotók: Ivan Bugarev, Brett Costello, Bernardí Bibiloni / Mirabaud Yacht Racing Image)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!