Képzéseket tartanak a vízimentők

2020. január 9.
Címkék :

Januárban kezdődik a vízimentők képzése, az első tanfolyamot Pécsett tartják.

A január 22-én induló csaknem egyhetes tanfolyam 105 ezer forint, ám ha a leendő vízimentő vállalja a szakmai gyakorlatot, akkor csupán 15 ezer forintba kerül a képzés a szintén 15 ezer forintos regisztrációs díj megfizetése mellett.

A tanfolyam alsó korhatára 16. év és legalább az általános iskolai végzettség. Feltétel még a jó úszástudás, a vízbiztonság, valamint orvosi igazolás megléte az előzetes szakmai alkalmasságról. A tanfolyamot szintfelmérő előzi meg, amelynek keretében 400 métert kell 11 perc alatt leúszni, ebből 150 métert mell-, 250-et gyorsúszásban kell teljesíteni.

Amennyiben a jelentkező sikeres vizsga után a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél kíván munkát vállalni, már a szintfelmérőre rendelkeznie kell egészségügyi kiskönyvvel, melyet a jelentkező lakóhelye szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást vagy szakellátási szolgáltatást nyújtó szolgálat jogosult kiállítani. A tanfolyam díja tartalmazza az oktatás teljes költségét, valamint 1 pár uszonyt, mely utána a résztvevőé marad. A tanfolyamra jelentkezni a vizimentok.hu oldalon lehet – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!