Kennedy hajójával is versenyeztek

2017. október 13.
Címkék :

A vitorlázás négyezer szerelmese randevúzott tíz napon át Dél-Franciaországban, a Les Voiles de Saint-Tropez versenyen, amelyen 300 hajó vett részt.

Az idén egy legendás vitorlás is indult, a Manitou, amelyet lebegő Fehér Háznak is becéznek. Kennedy elnöké volt, sok időt töltött rajta.

„Itt aludt, amikor hosszasan a hajón tartózkodott. Ez az elsők között volt, amit megvett, miután elnök lett. Szeretett vitorlázni. Hajóstiszt volt, azt hiszem, jó kapcsolata volt a tengerrel. Természetesen a legenda szerint Marylin Monroe is járt itt. A legismertebb rész a híres fürdőszoba, amelyet talán Marylin Monroe is használt. Lent van, ez az egyetlen zuhanyzó a hajón” – mondta Guy Robinson, a Manitou kapitánya.


A fedélzeten jó néhány szokatlan felszerelés is van. Például egy hajóablak által megvilágított kis kandalló. Hasznos volt, amikor a vitorlás részt vett versenyeken a Nagy Tavakon.


A regattán Guy Robinson óvatosan navigált a 18 méteres vitorlással, nehogy megsérüljön. Nyolcvanévesen a Manitou egy elegáns idős hölgy, aki őrzi rejtélyének egy részét, és szabadjára engedi a képzeletet – írta hu.euronews.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!