Katamarán Suli – nyári kikapcsolódás gyerekeknek

Katamaran_Suli_elmenyekSzülőként fontos, hogy a nyár 2-3 hónapjában is tartalmas szórakozást biztosítsunk gyermekeinknek. Ahogy közeledik a június, többünknek fejtörést okozhat, hogy mivel rukkoljunk elő. Nos, a Katamarán Suli nagyszerű kikapcsolódást kínál – hisz’ mint mindent, ezt sem lehet elég korán kezdeni.
Táborok garmadából válogathatunk, vannak egészen egyszerűek és sokszor olyan komplikáltak is, hogy mi szülők is alig értjük mi a célja. Nos, a Katamarán Suli nem ezek közé tartozik, a tematika világos: vitorlás sporttevékenység megismertetése és megszerettetése.

A balatonfüredi tábor programja nagyon tartalmas és izgalmas. Az öt nap során a gyermekek nem csak megismerik a katamaránok kezelését, hanem a tábor végére az elméleti tudás megszerzése mellett, önállóan tudják vezetni is azokat. A katamarán tábor abban ad többletet, hogy a sport minden apró részletéről képet kapnak a gyerkek: hogyan kell vízre szállni, milyen előkészületek szükségesek, mire kell figyelni és aztán hogyan kell leszerelni, rendben tartani és kezelni a hajókat.

Vitorlazas_elmeny

Ritkán vannak olyan időjárási körülmények, amikor nem lehet vitorlázni. A Hajógyári öböl sajátosságaiból fakadóan szélcsend szinte soha nincs, az oktatóhajók pedig olyan stabilak, hogy nagyon rossz időnek kell lennie ahhoz, hogy a vízre szállás már ne legyen biztonságos. Persze előfordul, de nem ez a jellemző. Ilyenkor közösségi játékokra, múzeumlátogatásra van lehetőség, tehát a program sosem marad el.

csapatjátékok

A vitorlázás mellett csapatépítő feladatok, kisebb versenyek, kalandpark látogatás és egy víziszörny úszóverseny is részei a hétnek. Igény szerint akár szállást is tudnak biztosítani a szervezők, de nem muszáj a „bentlakásos” változatot választani.

A tábor részleteiről, időpontról a Katamarán Suli honlapján található bővebb információ.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!