Karantén egy Tisza-tavi szigeten

Ljasuk Dimitry természetfilmes beköltözött egy a Tisza-tavon található lakatlan szigetre, hogy ott vészelje át a koronavírus-járványt. A szigeten található kunyhót egy következő filmes projektjében szerette volna használni, de úgy döntött, most hosszabb távra is leköltözik oda.

A kis kunyhó korábban a kiskörei strand része volt, Dimitry az abádszalóki és a kiskörei önkormányzat segítségével szerezte meg. Eredetileg csak néhány éjszakát szeretett volna a Tisza-tó ezen csendes zugában tölteni, ám minden másképpen alakult.

„Ha már karantén, akkor csináljuk rendesen” – mondta. A természetfilmes nem tudja megtagadni önmagát a karanténban sem, folyamatosan dokumentálja az ottlétét videók és fotók formájában, amit megtekinthetőnk a Facebook-oldalán.

Első bejelentkezése már a YouTube csatornájára is felkerült:

YouTube video

„Az élet lelassult itt, és az idő fogalma is megváltozott, a Nappal kelek és éjjel fekszem. Néha azt sem tudom, milyen nap van, de nem is számít. Egy stabil dolog van most az életben, a természet körforgása, a nappalok biztos váltakozása, az éledő természet szépsége, az állatok, akik mintha boldogabbak lennének, hogy az ember most nem jár közéjük. A repülők nem járnak, csend van” – számolt be róla a roadster.hu.

Dimitrynek korántsem ez az első projektje a Tiszán, legutóbb Kárpátalján járt, hogy saját szemével lássa az ottani helyzetet. 2019-ben pedig a kiskörei vízerőműnél forgatott, amiből meglehetősen erős képekkel fűszerezett videót készített:

YouTube video

Ahogy telik az idő, újabb és újabb benyomások érik a filmest, téli álmából éledezik a természet, a kamera forog, aminek eredménye a második és harmadik bejelentkezés. Ezeket mutatjuk most meg:

YouTube video

A harmadik film. Itt már szinte nyár van, és kiderül az is, mi hiányzik a legjobban Dimitry-nek.

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!