Kapitányt választottak a 420-asok

2017. április 7.
Címkék :

A Magyar 420-as Osztályszövetség egyhangúlag Regős Attilát jelölte új osztálykapitányának.


A 420-as osztály az elmúlt években nemzetközi és hazai téren is folyamatoson fejlődött. A közép-európai régióban továbbra is messze a legelterjedtebb kétszemélyes ifjúsági hajóosztály, amely kevésbé akrobatikus jellege miatt az átlagos fizikai felkészültségű, taktikai vitorlázást előnyben részesítő párosoknak, szerényebb logisztikával és programmal, kedvező fenntartási költségek mellett az ifi vitorlázók széles köre számára elérhető, beleértve a lányokat és a kezdőbb egységeket is.


A 420-as méltán viseli World’s Top Youth Training Boat, azaz Világ vezető ifjúsági felhozó/nevelő hajóosztálya, nem csupán olimpiai, de a felnőtt vitorlázás széles köre számára. A kedvező nemzetközi tendenciák ellenére, idehaza 2017-től a hazai 420-as osztályt nagy kihívás elé állítja a 29er osztály erősödése, részben az MVSZ eszközbeszerzési pályázatai révén is.


Mindezen kihívás szükségessé tette a 420-as osztály eddiginél is szervezettebb működését, új osztálykapitány megválasztását, és a 420-as erősségét tükröző regionális versenynaptárprogram összeállítását, szoros együttműködésben az osztrák, német, olasz és svájci 420-as szövetséggel, és remélhetőleg más hazai kis és nagyhajós osztályszövetséggel.


Míg az elmúlt években a 420-as osztály csupán négy hazai klubban volt aktív, addig cél az osztály bővítése a kisebb klubok irányában is, ezzel is hozzájárulva a hazai amatőr versenyvitorlázó-bázisok bővítéséhez. Ennek megfelelően az idei évtől várhatóan kibővül a 420-asok tábora a keszthelyi, alsóőrsi egységekkel a tihanyi, füredi és csopaki bázison túl, míg a földvári egységek Csopakra költöztek át.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!