Kalandos versenynap Balatonfüreden

Izgalmas napon vannak túl a Devoti One hajóosztály világbajnokságának résztvevői Balatonfüreden.

A négynapos regattán öt ország húsz versenyzője harcol a világbajnoki címekért. A versenyzők között öt magyarnak is drukkolhatunk, többek között a regnáló Európa-bajnoknak, Tomai Balázsnak és az Európa-bajnoki 3. helyezett Szamódy Tamásnak. A magyarokon kívül angol, cseh, lengyel és osztrák versenyzők állnak a rajtvonalhoz.


Az első versenynapon a reggeli nevezést és megnyitót követően a 11 órára tervezett rajt halasztással kezdődött. A különösen változó szélviszonyok több hajót is parton maradásra kényszerítettek. Az első 50 perces futamban a rajtvonalhoz álló 16 egységből kilencnek sikerült limitidőn belül befutnia a sokszor 20 csomós, pöffös szélben. A rendezőknek sok munkája akadt a hajók mentésével. A második futamot hosszabb várakozás előzte meg, azonban a 18-20 csomóra erősödő szél tovább tizedelte a mezőnyt: 14 induló hajóból 13-nak lett érvényes eredménye a 45 perces futam során.

Két futam alapján a tavalyi Európa-bajnoki 3. helyezett Szamódy Tamás áll az élen, akit két angol vitorlázó, David Gorringe és Giles Chipperfield követ – írta a byc.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!