Kaiser Kristóf és csapata nyerte az emlékversenyt

Az abszolút győztes MKB-Prospex katamarán nyerte a Balatonfüred–Paloznak–Tihany–Hajógyári öböl–Balatonfüred távot a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen.

Kaiser Kristóf és csapata közel három perccel előzte meg a másik, a Kékszalagon is esélyes katamaránt a New Black Jacket, amelyet Roland Gaebler kormányzott. A T23 lett az abszolút verseny harmadik helyezettje. Róka Sándor és csapata egy óra nyolc perc alatt vitorlázta le a versenytávot.

A győztes MKB-Prospex öröme nem lehetett felhőtlen, mert – kihasználva az ideális szélviszonyokat – a befutó után még edzett egyet, de felborultak. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A csapat a közösségi médiában megköszönte a sok segítséget, amit kapott a mentéshez és a visszaállításhoz. Külön köszönetet mondtak a szakszerű segítségért a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának, az ÖTE-nek, valamint Czégai Lászlónak a motoros segítségért.

A BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen élénk szélben, igazán jó vitorlásidőben teljesíthették a távot a versenyzők. Hagyományos túraversenyként az idén is kiváló felkészülési lehetőség volt a sportolóknak a közelgő Kékszalag előtt. A versenyen nemcsak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhattak, akik egyszerűen csak szerették volna kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen – írta a hunsail.hu.

Az abszolút eredmények itt, a csoportonkénti ide kattintva olvasható.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!