Júniusban már nyitnának a strandok

A fenntartók remélik, hogy júniustól vagy legkésőbb júliustól – ha óvintézkedések mellett is, de – fogadhatnak majd fürdőzőket. Ettől függetlenül tovább folytatódnak a fejlesztések.

Az Aquaticum Debrecen Strand beruházási munkálatai jól haladnak. A komplexumban 5700 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építenek, 8 csúszdát helyeznek el, 12 méter magasan napozóteraszt alakítanak ki és külön gyerekvilágot hoznak létre.

A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexumban most dolgozzák ki azokat az óvintézkedéseket, amelyeket a nyitás után várhatóan bevezetnek. Ezek között van a fürdővendégek hőmérőzése a beléptetéskor, fertőtlenítőszerek kihelyezése, a belépők számának maximálása a fedett részlegekben, a termál- és élményfürdőben. Legkésőbb július 1-jén szeretnék megnyitni a strandot, de a legfontosabb szempontnak a fürdővendégek egészségbiztonságát tekintik.

A Gyulai Várfürdőben karbantartási és felújítási munkálatokat végeznek, zajlik a nagymedence takarítása, tisztítják a szűrőket, javítják a burkolatokat. A kupolás wellnessrészben ipari alpinisták festik, burkolják, csiszolják a tetőteret. Emellett a parkban növelik a zöldterületet.

A békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőben, valamint a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőben is előre hozott karbantartási munkálatokat végeznek, és bíznak a mielőbbi újranyitásban – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!