Június végén lesz az MVM Laser Flottabajnokság

A Magyar Villamos Művek Sportegyesülete június 29-én rendezi meg az MVM Laser Flottabajnokságot, a Laser hajóosztályok idei második ranglistaversenyét.

A versenyre a Balatonfüred–Alsóörs–Siófok–Zamárdi–Tihany által határolt vízterületen kerül sor. A trapéz pályát külön befutóval alakítják ki, így biztosítva, hogy a különböző osztályok egymástól függetlenül tudjanak rajtolni.

A járványhelyzetre való tekintettel helyszíni nevezésre idén nincs lehetőség, a nevezéseket kizárólag a Magyar Vitorlás Szövetség online elérhető VIHAR rendszerén keresztül fogadják. A nevezéseket érdemes mielőbb leadni, mert azok véglegesítésére és a nevezési díj befizetésére június 26-án 16 óráig van lehetőség. A rendezőség ezúton is felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy a szükséges dokumentumokat időben töltse fel a VIHAR rendszerbe, hiszen a rendező egyesület jóhiszeműségének ellenére helyben és utólagosan sem lesz lehetőség az adatok feltöltésére, módosítására.

A hajóbiztosítások bemutatását is elektronikus formában kérik: ezeket a nevezés véglegesítésével egy időben pdf-formátumban az info@mvmse.hu e-mail-címre várják, ahová kitöltve és aláírva vissza kell küldeni az adatbekérő lapot is.

Az MVM Csoport és a Mercarius Flottakezelő Kft. által is támogatott háromnapos verseny során a versenyrendezőség nyolc futam lebonyolítását tervezi. A helyzethez igazodva a „klasszikus” hirdetőtáblát ezúttal felváltja az online, amely a verseny hivatalos honlapján, a https://mvmse.hu/versenyek címen érhető el.

A távolabbi egyesületekből érkezők hajóinak tárolására az MVM Sportegyesület kikötőjében korlátozott számban van lehetőség, így a hajótárolási igénnyel érkezők a verseny előtt tájékozódjanak: amennyiben a Koloska kikötő befogadó képessége eléri a maximumot, a Balatonfüredi Yacht Club felajánlásának köszönhetően a BYC-kikötő nyújt segítséget a hajók befogadásában. A hajótárolással kapcsolatban mindkét egyesületnél érdemes előzetesen telefonon érdeklődni. A rendezőség kérése továbbá, hogy a pályára mindenki az anyakikötőből érkezzen, ehhez a rendezőcsapat elegendő időt fog biztosítani – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!