Július elején jön a Kékszalag

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye július 6-án indul Balatonfüredről. A verseny színes parti programokkal egyhetes rendezvénysorozattal várja a versenyzőket, érdeklődőket, szurkolókat, akik tavaly új időrekordnak örülhettek.

Az idén az elmúlt évekhez képest kicsit korábban, július elején kerül sor az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra. A tókerülő verseny július 6-án 9 órakor rajtol a Balatonfüred előtti vízterületről, a versenyzőknek 48 óra alatt kell teljesíteniük a Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Keszthely–Balatonfüred közötti, légvonalban 150 kilométeres távolságot.

A Raiffeisen Bank számára fontos a hagyomány és az innováció, amelyben digitális fejlesztéseinek köszönhetően kiváló ügyfélélményt biztosít. Ehhez jól illeszkedik a Kékszalag szellemisége, ahol a tradíció mellett egyre több digitális megoldás segíti a versenyzőket. A vitorlásversenyeket, így az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat a mai korszerű, digitális nyomkövetési rendszerekkel bárki élőben követheti és közben akár pénzügyeit is elintézheti, akár a tó közepéről, akár a vízpartról is.

A szervező Magyar Vitorlás Szövetség célja, hogy a Kékszalagra ne csak egy vitorlásversenyként gondoljanak, hanem egy majdnem egyhetes rendezvénysorozatként. Ennek érdekében sok parti program várja a Balaton partjára látogatókat. Ezek a programok már tavaly is egyre több vendéget vonzottak, remélhetőleg az idén még több látogató érkezik.

A tavalyi verseny jelentősen hozzájárult a Kékszalag népszerűsítéséhez, ugyanis időrekord született. A Józsa Márton kormányozta Raiffeisen Fifty-Fifty nevű magyar fejlesztésű katamarán teljesítette a leggyorsabban a távot, 7 óra 13 perc 21 másodperces idővel megdöntötte a saját, 2014-ben elért 7 óra 13 perc 57 másodperces csúcsát. A múlt évi versenyre több mint 500 csapat nevezett és 456 hajó ért célba. Több ezer vitorlázó vett részt a tókerülőn és a szurkolók szép számmal kísérték figyelemmel a Balaton ünnepét – írta a hunsail.hu.

fotók: Alibán András

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!