Jubilál a Bahart, megvan az egymilliomodik utas

Augusztus 21-én érte el a Bahart a bűvös egymilliós utasszámot a balatoni kompokon, a szerencsés nyertest pedig a Balaton közepén köszöntöttek.

Csak a helyszínen, a Kossuth Lajos komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, aki megjutalmazott a társaság. Vass Dávid és barátai a szerda kora délutáni, 13 órakor induló kompon vehették át a 100 ezer forint értékű Bahart Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól. A kártyaegyenleg a társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre (települési járatok, séta- és programhajók, gyorshajók) egyaránt beváltható, 2020 végéig. Az egymilliomodik utas köszöntésére a tavalyi évhez képest két nappal korábban került sor, hiszen az egyébként kiemelkedő forgalmat hozó 2018-as évhez viszonyítva, mind a szállított utasok és gépjárművek, mind a kerékpárok száma tovább emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.

„A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több mint 1,274 millió utas vette igénybe, és ez még a 2017-es rekordévet (1,146 millió főt) is túlszárnyalta. A jelenlegi stratégiai időszakot megelőző bázisévet jelentő 2015-höz képest a személyforgalomban 27,6, a szállított gépjárművek esetében 32, a kerékpárok vonatkozásában pedig 34,5 százalékos többletet ért el a Bahart a 2018-as év végére.

A cég 2019-ben ismét kiemelkedő forgalomra számít, és bizakodásra ad okot, hogy az idén a komputasok száma korábban lépte át az egymilliót, mint 2018-ban. Mindez azt jelenti, hogy augusztus 21-ig nagyságrendileg 12 ezer fővel, 1,5 százalékkal több utast, kilencezerrel, 3 százalékkal több járművet és négyezerrel, 6 százalékkal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között 2018 azonos időszakához képest. Ez egymillió utast, 305 ezer járművet és közel 66 ezer kerékpárt jelent.
A személyhajózást tekintve is bizakodók vagyunk a forgalom alakulását figyelve, hiszen társaságunk a múlt héten elérte a félmilliós utasszámot a személyhajóinkon. Ez alkalomból augusztus 15-én, az idei év legforgalmasabb napján Badacsonyban köszönthettük egy szerencsés utasunkat. Azon a napon személyhajóinkon összesen 14 250, kompjainkon pedig 14 518 utast vittünk a Balaton-parti települések között” – mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

„A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között. Hasonlóan a személyhajózáshoz, a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt. A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt. Az eddigi rekord augusztus 18-án volt, amikor 18 530 utast szállítottak kompjaink” – mondta el Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

A kompok szeptember 1-jéig közlekednek főidényi menetrend szerint. A szeptember 2. és november 3. közötti időszakban – megtartva a hirdetett minimum 40 percenkénti indulásokat – az első komp Szántódrévből 6.40-kor az utolsó szeptember 29-ig 20.00, november 3-ig 18.40-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7-kor indul az első és szeptember 29-ig 20.20-kor, november 3-ig 19 órakor indul az utolsó kompjárat – olvasható a társaság közleményében.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!