Jövőre változik a hajóbiztosítás

A nagyhajók 2018-ban lejáró hajóbiztosításai helyett újat kell kötni, mégpedig azért, mert jövőre az értékhatár 50 millió forint lesz, a mostani 5 millióval szemben.


A hajóbiztosításoknál nagyon lényeges változás jön 2019-től: az MVSZ Nagyhajós Bizottságának javaslatára elfogadott elnökségi döntés szerint a mostani 5 millióról 50 millió forintra emelkedik a versenyrendelkezésekben megszabott minimális biztosítási értékhatár a – Kalóz kivételével – a nemzeti (MVSZ-es) osztályokba tartozó, valamint a J24, a Melges 24, a Dragon és az X-35-ös osztályba tartozó hajóknál.

Ez azt jelenti, hogy a felsorolt hajókra vonatkozó, de 2018-ban lejáró felelősségbiztosítások helyett újat kell kötni az 50 millió forintos értékhatárral. Az eddigi biztosítás meghosszabbítása nem megoldás, mert ebben az esetben az értékhatár nem feltétlenül változik.

Jó tudni, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség 2018-tól már nem ellenőrzi, hogy az adott hajónak van-e felelősségbiztosítása. Erről a hajóért felelős embernek kell nyilatkoznia, megadva azt is, hogy a biztosítás meddig érvényes.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!