Jótékonysági felhívás a Kékszalag résztvevőinek

A Kékszalag Balaton-kerülő viadal szervezői mindig összefognak a versenyzőkkel egy jótékony cél érdekében. Az idei 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon a résztvevők autista fiatalokat támogathatnak.

Ehhez annyit kell tenniük, hogy a nevezésnél plusz ötezer forintot befizetnek az Autistic Art és az Erste közös standjánál. Ebből az összegből az Autistic Art Alapítvány egy autista otthonban lakó fiatal három hónapos művészetterápiás foglalkozását támogatja. A támogatók cserébe egy autista fiatal által készített grafikával illusztrált kék szalagot kapnak, amelyet a verseny kék szalagja mellett kitűzhetnek hajójukon.

Az Erste Bank és az Autistic Art Alapítvány kapcsolata több évre nyúlik vissza. A dolgozói kezdeményezésre indult, mostanra társadalmi felelősségvállalási programmá alakult kezdeményezés résztvevői a Kékszalag segítségével is szeretnének hozzájárulni az alapítvány munkájának támogatásához.

A legújabb kutatások szerint minden századik gyermek autista vagy autisztikus tünetei vannak. Ezért a Magyar Vitorlás Szövetség és az Erste Bank arra kéri a versenyen indulókat, hogy csatlakozzanak a két szervezet kezdeményezéséhez, és hajónként egyszeri, ötezer forintos támogatással járuljanak hozzá egy autista fiatal művészetterápiás képzésének megvalósulásához.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!