Jön az Utazás Kiállítás

Február 27.–március 1. között rendezi a Hungexpo a 43. Utazás kiállítást és vele egy időben a 29. Budapest Boat Show-t. Az idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. Az esemény külföldi díszvendége Olaszország, a belföldi Eger és térsége lesz.

A kiállítás egyik központi témája az aktív kikapcsolódás. Nem véletlen, hogy már harmadik alkalommal rendezik be az Utazáson az Aktív szigetet. A több standból álló együttes az idén négy aktív kikapcsolódási forma köré szerveződik: a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás.

Ezúttal is a hétvégi napokon várja az érdeklődőket a Blogger Találkozó, a Blogger Meeting Pointon. Itt ismert hazai bloggerek tartanak előadásokat, úti- és élménybeszámolókat és adnak hasznos utazási tanácsokat az érdeklődőknek.

Az idei kiállításon minden korábbinál nagyobb területen várja a látogatókat a Karaván Szalon. Ezúttal 2600 négyzetméteren 75 lakókocsi és lakóautó mutatkozik be, felvonultatva a legszélesebb hazai kínálatot a témában.

Visszatér az Utazás kiállításra az Afrika Expo és Vásár, Kelet-Közép-Európa egyetlen nemzetközi Afrika tematikus fóruma. A kiállítás nagyszínpada zenés, táncos és gasztronómiai előadásokkal várja a látogatókat. A legutóbbi nagy sikerre való tekintettel ismét fellép a Momentán Társulat.

Az idei Utazás kiállítás belföldi díszvendége Eger, a város és térsége standján színes programok várják a látogatókat. Minden nap lesz borkóstoltatás az Egri Borvidék boraiból, február 29-én szombaton, pedig megízlelhetők lesznek a Hatvany Serfőzde világos, barna és búza sörei.
Az Utazás kiállítás minden évben egy különleges külföldi turisztikai célpontnak is kiemelt bemutatkozási lehetőséget nyújt. Idén ez Olaszország.

Egyidejű rendezvény: Budapest Boat Show
Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye 7100 négyzetméteren csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel várja az érdeklődőket. A Budapest Boat Show díszvendége a Velencei-tó lesz.
A kiállításra a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák hozzák el újdonságaikat, emellett bemutatkoznak a legkeresettebb hajómotorok és technikai felszerelések, navigációs műszerek, tartozékok, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, jet-ski-, vízisí-, wakeboardfelszerelések és -márkák. A látogatók továbbá megismerhetik a kikötői szolgáltatásokat, a legnagyobb hajóbiztosítással és bérléssel foglalkozó cégek kínálatát.
A színpadi programok között szó lesz az olimpiai felkészülésről, világbajnokaink beszélnek, megismerhetők lesznek a Kékszalag esélyesei és színpadra lép a „négy tó győztes” Raffica is.
Pénteken, a kiállítás második napján (a Budapest Boat Show hivatalos megnyitóját követően) osztják ki a Budapest Boat Show Újdonság Pályázatának díjait hajó és kiegészítő kategóriában.

Az Utazás kiállításra a diákok a pénteki napon díjmentesen léphetnek be, a Budapest Boat Show látogatása pedig hajóvezetőknek ingyenes vasárnap.

A részletes program megtekinthető ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!