Téli Balaton-átúszás csak profiknak

2020. február 20.
Címkék :

Kizárólag felkészült úszók vehetnek részt a hétvégi téli Balaton-átúszáson. A hazai és külföldi indulókat felvonultató mezőny február 23-án délelőtt fél 10 után vág neki a távnak.

A Tihany-rév és Szántód-rév közötti távolság közel egy km, ezt kell teljesítenie annak a 15 indulónak, akik a téli Balaton-átúszást választották vasárnapi programnak. Az átúszást eredetileg szombatra tervezték, de az időjárási viszonyok miatt vasárnap rendezik meg. A változtatás már csak azért is érthető, mert viharos időben a Tihanyi-szorosban az erős folyás hatására a révnél mért vízszint akár 10-15 cm-t is emelkedhet. Ez ellehetetlenítené az átúszás megrendezését.

A kockázatok elkerülése miatt a résztvevők egy úszóbólyával együtt úsznak majd, amely segítséget jelent a vízimentőknek is, ha váratlanul elveszítenék uralmukat.

Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke szerint olyan felkészült indulók jelentkeztek, akikkel kapcsolatban feltételezhető, hogy sikeresen teljesítik a távot. – Adunk egészségügyi személyzetet sürgősségi hajóval, a Tihanyi oldalon pedig egy fekvő sátort is előkészítünk, – mondta Bagyó Sándor, majd hozzátette: egy úszó és egy hajó lesz egyszerre a vízen, így biztosítva a lehető legnagyobb biztonságot – írta a sonline.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!