Jön a Pünkösdi Regatta

2018. május 17.
Címkék :

A Túravitorlás Sportklub az idén 37. alkalommal, május 19–21. között rendezi meg a háromnapos Pünkösdi Regattát, Magyarország egyik legnépszerűbb nagyhajós vitorlásversenyét, amelynek gyorsasági futamát ebben az évben is a Helly Hansen támogatja.

A Pünkösdi Regatta közel 40 éve a balatoni események üde színfoltja a hazai vitorlázók körében, minden évben népes mezőnyt felvonultatva. Története a 70-es évekig nyúlik vissza, amikor 1978. július 29-30-i dátummal bekerült az MVSZ naptárába, mint TVSK Kupa, nem sokkal később – 1984-től – pedig háromnaposra bővült.

A verseny 2002 óta pünkösd ünnepéhez kötődik, így időpontja évről évre változik, az idén május 19–21. között rendezik meg. A rendezvény egyedülálló olyan szempontból, hogy nincs még egy olyan hazai verseny, amelynek során több mint ezer vitorlázó három napot ugyanabban a kikötőben – ebben az esetben Keszthely városában – tölt el.


A verseny 2012 óta a Helly Hansen Kupával indul az első napon, amelynek során külön díjazzák a verseny leggyorsabb hajóját. A tavalyi Pünkösdi Regatta első napi futamát az Eurovit nyerte, akik a légvonalban is közel 60 km-es Balatonföldvár–Keszthely távot 4 óra 41 perc alatt tették meg. A második helyet a RSM DTM csapat szerezte meg, a harmadik helyezett – egyben a legjobb egytestű hajó – pedig a Helly Hansen Raffica Sailing Team lett.

A versenyzők a második nap Keszthely–Szigliget–Zala torkolat–Keszthely között, a harmadik futam során pedig a Keszthely–Fonyód–Ábrahámhegy útvonalon vitorláznak majd.

A Pünkösdi Regatta az egyik legnépszerűbb nagyhajós ranglistaverseny, amely kiváló alkalom arra, hogy a résztvevő közel 300 hajó és több mint ezer vitorlázó családias hangulatban eltölthessen egy kihívásokkal és izgalmakkal teli hétvégét. A versennyel párhuzamosan az érdeklődők sokszínű programokon vehetnek részt, így garantált a jó hangulat – írta az orientpress.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!