Jön a IX. Jótékonysági Gumikacsa Verseny a Tiszán

2024. augusztus 10.
Címkék :

Szeptember 7-én, szombaton, 14 órától, 9. alkalommal rendezik meg a korábbi években nagy sikernek örvendett Jótékonysági Gumikacsa Versenyt. Az idén is 5000 sárga gumikacsa versenyez majd az Újszegedi Partfürdő tiszai szakaszán.

A cél idén is nemes: a szívfejlődési rendellenességgel született gyermekek életmentő műtétjének támogatását tűzték zászlajukra. A Rotary Club Szeged Dóm Egyesület 2016-ban szervezte meg Szegeden az első jótékonysági kacsaversenyt. Mindegyik évben 5000 támogató jegy talált gazdára, és közel 5 millió forint értékben adhattak át támogatást.

2016-ban a Szegedi Gyermekklinika, 2017-ben a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, míg 2018-ban a Gyermekklinika Intenzív Osztálya részesült támogatásban.

A gyermekklinikát 2016-ban és 2018-ban is eszközvásárlással tudták segíteni, a szegedi vakok és gyengénlátók pedig egy vakbarát kereszteződéssel gazdagodtak, ami az Anna-kúti csomópontban lehetővé teszi számukra, hogy biztonságosan tudjanak átkelni a zebrákon. Az elmúlt években is a Gift of Life program keretében egy-egy életmentő gyermekszívműtét elvégzésére gyűlt össze támogatás – írta a szeged365.hu.

A részletes program megtalálható ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!