Jön a hideg? Irány szörfözni!

burkard1910eEgy fotós és szörfös, Chris Burkard álomszép képeket készít szörfösökről, ám nem a szokásos trópusi tengereken dolgozva: hideg vízben, akár jéghegyek közt lovagolják meg a hullámokat.


Extrém sportok sora áll az adrenalinfüggők rendelkezésére: bázisugrás, aszfaltszánkó, free-diving, siklóernyőzés és így tovább. Leugrasz, felmászol, esel, repülsz, zuhansz; a lényeg, hogy átjárjon az az őrült bizsergés, ami ha egyszer elkapja a kalandvágyót, többé már nem ereszti.

burkard34af3

Chris Burkard, egy harmincéves amerikai fotográfus mindenben ihletre lel, ami természet, kaland, óceán és szörf. Ahogy kamerája mögül fürkészi a tájat, kivárva a megfelelő pillanatot, kreativitása és az előtte elterülő csodálatos látkép egyesülése egyedi, festői képeket szül. ASurfer Magazin fotósát nem riasztja el a vadregényes táj vagy a sátrazás gondolata, sőt! Témái tükrözik a természet iránti tisztletét, szeretetét, az a fajta fotós, aki nem tart a szabad ég alatt alvástól egy tökéletes hajnali felvétel reményében.

burkard11910e

Képsorozatai között találunk víz alatti felvételeket, szörfösöktől elcsent pillanatokat, vagy épp utazásai során elé vetődött, képkockára kívánkozó kompozíciókat. Nem tanult híres-neves iskolákban, a maga útját taposva haladt előre és munkája idővel megbecsülésre talált, neve ma már ismerősen cseng szakmai berkekben. Levetkőzhetetlen ösztönösségét és megfigyelőképességét azonban megőrizte, és az általa képviselt életérzésről mesélő képeket nézve kijelenthetjük: szép karrier előtt áll.

burkard9910e

Legújabb projektje pedig már-már műfajának határait feszegeti: fotósorozata ugyanis jelentősen eltér a megszokottól, nem csupán a művész eddigi munkái, hanem a szörfözés tekintetében is. A forró tengerparti homokba süppedő érzést maga mögött hagyva ugyanis, Oroszország és Izland felé vette az irányt. A szörfözés maradt. Jégtáblák mellett, között. Ami legalább akkora kihívást jelenthet a sportember számára, mint a parton álló fotósnak.

burkard10910e

Aki nem érti, hogy ez miért is jó, az nézze meg Chris Burkard előadását a jéghideg vízben való szörfözés öröméről.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!