Jön a hajóosztályok legfontosabb versenye

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a nagyhajós bajnokság, a hajóosztályok számára talán a legfontosabb verseny. A megmérettetésen a 15-ös jolle, a 25-ös jolle, a Scholtz 22, a 33-as, a Sudár Sport, a Regina, a 11mOD, a Nautic és az X35 Hungary osztály hajói versenyezhetnek.

Az MVSZ által rendezett verseny kiírása szerint a helyezések tíz futam alapján dőlnek el. Az országos bajnokság érvényességéhez négy futamra van szükség. Öt futam után a legrosszabb futameredményt kiejthetik a versenyzők, amennyiben pedig sikerül nyolc, kilenc vagy tíz futamot megrendezni, akkor a két legrosszabb eredmény ejthető ki.

A versenypályákat a Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Tihany határolta területen alakították ki, és up&down pályákon mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Az országos bajnokság csütörtökön a megnyitóval és kormányosi értekezlettel kezdődik, az első futam tervezett időpontja augusztus 6., 10.30.

Nevezni már lehet a VIHAR-ban, de a balatonfüredi Vitorlázeumban (8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1., a Vitorlás Étterem emeletén) lesz lehetőség a helyszínen is nevezni, augusztus 5-én 16 és 21 óra között – írta a hunsail.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!