Jól teljesítettek a balatoni szállodák

2018. december 19.
Címkék :

A balatoni régió szállodáinak teljesítménye a nyári szezon után, októberben is nagyon jó volt, ami főleg az erős belföldi keresletnek köszönhető.


Októberben a fővárosi hotelek teljesítménye javult a legnagyobb mértékben a múlt évhez képest. Ezek forgalma 12,6 százalékkal nőtt, míg a fővároson kívülieknél a növekedés 11,4, a balatoniaknál 8,7 százalék volt.

Október végéig a hazai szállodák teljesítményét főleg az erős belföldi kereslet húzta. Ezt igazolja, hogy országos szinten a belföldi vendégéjszakák száma 4,4, a külföldieké 2,1, Budapesten a belföldieké 15,1, a külföldieké 2,1 százalékkal volt nagyobb a tavalyinál. Ugyanezt mutatja a forgalom alakulása is. A szállodák összes árbevétele január–október között Budapesten 7,9, a fővároson kívüli szállodáinkban 10,4, a balatoni régióban 10,5 százalékkal múlta felül a bázist.

A balatoni régió szállodáinak teljesítménye a nyári szezon után, októberben is nagyon jó volt (7,4 százalékos emelkedés). Ez az erős belföldi keresletnek (október 23-i hosszú hétvége, őszi iskolai szünet) köszönhető. Ugyanakkor a külföldi vendégéjszakák száma 1,8 százalékkal csökkent a múlt évhez hasonlítva. A meghatározó külföldi piacok közül ebben a hónapban csökkent a vendégéjszakák száma, Csehországból 5,1, Oroszországból 6, Németországból 3,2, Ausztriából 1,7 százalékkal – olvasható az MSZÉSZ Trendriportjában.

(Fotó: szállás.hu, booking.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!