Jól szerepeltek a magyarok a világkupán

A hyéres-i világkupaversenyen két futamgyőzelmet, négy harmadik helyet és két éremfutamot könyvelhettek el a magyar versenyzők.

Érdi Mária bejutott az éremfutamba, és összetettben az ötödik helyet szerezte meg. Nyert egy futamot, emellett pedig egy 3., egy 5. és egy 9. helyezést is elért a 64 fős mezőnyben. „Nehéz volt ez a gyenge szeles verseny, így különösen örülök az ötödik helynek” – értékelte a versenyt kiváló olimpikonunk.


A Gyapjas testvéreknek összességében a 10. helyen zártak, amely eddig a legelőkelőbb helyezés karrierjük során, sőt nekik is összejött egy futamgyőzelem, valamint egy alkalommal a harmadik helyen végeztek. A világkupaversenyt követően úgy nyilatkoztak, hogy sokat tanultak és sok mindent terveznek változtatni annak érdekében, hogy még jobbak legyenek a jövőben, különös tekintettel az árbócra és a vitorlák tesztelésére, hogy minden körülmények között felvegyék a versenyt az élmezőnnyel.


A férfi Laser Standard kategóriában indult Vadnai Benjamin előzetesen az első húszba várta magát, és a célját teljesítve összesítésben a 17. helyen zárta a verseny úgy, hogy az egyik futamon neki is sikerült felkapaszkodnia a dobogóra.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!