Jól sikerült a füredi Európa-kupa

Három nap alatt két alkalommal sikerült futamokat rendezni a Laser Európa-kupa sorozat magyarországi állomásán, a BYC-ben. Tizenhárom nemzet közel száz vitorlázója érkezett Balatonfüredre, hogy összemérje tudását.

A verseny első napját halasztással kellett indítani. A péntek reggeli ünnepélyes megnyitót követően a parton várakozott a mezőny. Végül biztatóan kezdett épülni a keleti szél, így a versenyrendezőség a vízre szállás mellett döntött. A Laser Standard és Radial osztályok tiszta rajtokat követően, enyhén gyengülő szélben, de sikeresen teljesítették a futamokat.

A Standard mezőnyt a Vadnai testvérek uralták, végig magabiztos vezetés mellett Vadnai Benjamin futott be elsőként. A második helyen Vadnai Jonatán, a harmadikon a dán Georg Philip Bunk Lauritsen végzett.

Radialban az ukrán Madonich Oskar győzött. Második helyen Héjja Marcell, a BYC versenyzője, a harmadikon pedig Redling Balázs ért célba.

A 4.7 osztály esetén fekete zászlós rajt mellett indult az első futam, amelyet végül rövidítés mellett a BYC versenyzője, Sigmond Soma teljesített a leggyorsabban. Második helyen Kovács Attila, a harmadikon Verebély Nándor végzett. A második futam még frissülő szélben, tiszta rajtokkal indult, de a folyamatosan gyengülő szél arra kényszerítette a rendezőséget, hogy érvénytelenítse azt, és partra küldje a versenyzőket.

Másnap megérkezett a friss 10-12 csomós szél, így a mezőny elindult a vízre. Az erősen forgolódó szél nem könnyítette meg sem a versenyzők, sem a rendezők dolgát. Az aznapi harmadik futamra a szél csökkenni kezdett, így a Radial és a 4.7 osztályok futamát rövidíteni kellett. A versenynap ezzel együtt sikeres volt, hiszen teljesítették a Laser Európa Kupa érvényességéhez szükséges futamszámot.

Az utolsó versenynapra nem jósolt szelet a meteorológia, ami be is igazolódott, így vasárnap délután kettőkor az ünnepélyes díjátadóval hivatalosan is véget ért a Laser Európa Kupa – írta a byc.hu.
A teljes eredménylista megtekinthető ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!