Jól megy a magyar katamaránosoknak

Névtelen1 másolataAz olimpiai hajóosztályok közül Nacra17 katamaránnal továbbra is egyedüli hajóként készül Virág Flóra és Jankovics Gábor. Helyzetük nem túl egyszerű, viszont Flóra kitartása és rátermettsége figyelemre méltó. Mindent megtesz, hogy továbbra is ebben az osztályban versenyezhessen, és olyan tudásra tegyen szert, amely itthon egyedülálló.

Az idén januárban sikerült neki egy olasz Nacra17-es csapathoz csatlakoznia. Matteo Nicolucci lett az edzője. Akkor magyar legénység hiányában egy olasz manchafttal, Andrea Martinellivel dolgozott. A riói olimpia utolsó kvalifikációs versenyén Palma de Mallorcán magyar színekben, de olasz legénységgel semmiképp nem tudott kvalifikálni Rióra, de nem adta fel. Továbbra is szinte minden idejét a csapattal töltötte, rengeteget tanult tőlük.

Névtelen_másolata

Nyáron hazahozta a hajóját annak reményében, hogy sikerül magyar manchaftot találnia, akivel folytathatja a további felkészülést. Jankovics Gáborral augusztusban kezdték meg a közös munkát, aki egy igen tapasztalt hazai katamarános múlttal büszkélkedő versenyző. A Balatonon edzettek, amennyit csak lehetett, az alsóörsi katamaránbázistól pedig rengeteg segítséget kaptak a folytatáshoz.

Névtelen3 másolata

Októberben leutaztak Formiába az olasz bajnokságra, amelyet az olimpiai hajóosztályoknak rendeztek. Itt ismét csatlakoztak az olasz csapathoz. A versenyen a Nacra17-es mezőny igen erősre sikeredett. Két riói olimpikon is indult. Az olimpiai 5. helyezett Bissao/Sicouri páros és az olimpia után 49erből átült Ruggero Tita. Az olasz bajnok a Porro/Marimon páros lett, amely szintén megfutotta a riói szintet és Flóráék edzőpartnere az olasz csapatnál. A verseny jól sikerült Flórának és Gábornak, a remek 4. helyen végeztek, ami nagyon jó eredmény ebben a mezőnyben. Az öt futamból kétszer is 2. helyen futottak be, az olimpikonokat megverve.

Névtelen2 másolata

Hazafelé Anzióban letették a hajót a már jól megszokott klubban. Itt folytatják a téli felkészülésüket, Matteo Nicolucci irányításával. Az első edzőtáborra most került sor. Egy 10 napos edzőtáboron vannak túl. Remek időben sikerült napi 5-6 órát a vízen tölteniük, fantasztikus edzőpartnerekkel. A Nacra17 olasz bajnok Francesco Porro és a hatszoros világbajnok Lorenzo Bressani társaságában. A tíz nap alatt szinte minden szélviszonyban tudtak vitorlázni. A vízi edzések tematikája a sebesség összemérésére, gyors manőverekre, bójavételekre, rajtokra és futamokra épült. A parton mindezeket videóelemzés formájában értékelték. A hajón ismét több változtatást csináltak a gyorsabb manőverek érdekében. A felkészülés folytatása az olasz csapat programja szerint történik.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!