Nagyszerű versenyeket hozott a Pünkösdi Regatta

Szikrázó időben, remek szélben hasíthattak a Balatonon a vitorlázók a Pünkösdi Regattán. A Helly Hansen Kupán abszolútban az MKB-Extreme Sailng Team, az egytestűek között pedig a Raffica Sailing Team lett a győztes.

Szombaton 228 benevezett hajóval, mintegy ezer vitorlázóval rajtolt el a mezőny Balatonföldvárról és vette célba a keszthelyi kikötőt.


A Pünkösdi Regatta első versenynapja a – a kiváló széllel támogatott izgalmas futamon kívül – minden különösebb, rendkívüli esemény nélkül zajlott le, a versenyt mindenki limitidőn belül teljesítette. A keszthelyi jachtkikötőben a Pünkösdi Regatta programjának szervezői a vitorlázók kényelmének megfelelően kialakított környezettel, különféle étel- és italfogyasztási lehetőségekkel várták a résztvevőket.

Az első napon a több mint kétszáz hajót felvonultató mezőnyben abszolútban az MKB-Extreme Sailing Team végzett az élen Kaiser Kristóf vezetésével, második a Roland Gaebler irányította New Black Jack lett, míg a harmadik helyre a Vándor Norbert vezette RSM2 csapat végzett.

A kategóriánkénti eredmények megtekinthetők ide kattintva. A vasárnapi verseny eredményei pedig ide kattintva érhetők el. A versenyről a Sailing Drone Team készített egy nagyszerű felvételt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!