Jól állnak a magyarok a világranglistán

Majdnem mindegyik magyar versenyző feljebb lépett a World Sailing világranglistáján a korábbi pozíciójához képest.

A legkedvezőbb pozícióban az idei előolimpián harmadik helyet szerzett Érdi Mári áll, ő a Laser Radial osztály világranglistájának 6. helyét foglalja el. Mári legjobb helyezése a 3. pozíció volt, amit tavaly nyáron ért el.

Finndingi világbajnokunk, Berecz Zsombor jelenleg a 14., az ő legjobb pozíciója a 4. volt, ahol szeptember elején állt. A tavalyi világbajnokság megnyerése után Berecz az idei Európa-bajnokságon második – a nyílt versenyben 3. – helyet szerzett, az augusztusban a japán Enosimában rendezett olimpiai tesztversenyt pedig megnyerte.

A Laser Standard osztályban Vadnai Jonatán és Vadnai Benjamin is a közvetlen élmezőnyben szerepel. A jelenleg aktuális világranglista érdekessége, hogy kettejük közül most először áll előrébb Jonatán, eddig mindig az idősebb Benjamin helyezése volt jobb. A genovai világkupa-fordulót megnyerő Jonatán a 23. helyet foglalja el az előző 30. után, ez egyben az eddigi legjobb pozíciója. Benjamin a 27., ő volt már 17. is.

A férfi 470-esek világranglistáján Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor is előrelépett, a mostani 18. helyezésük kettővel jobb, mint legutóbb. Gyapjasék legjobb helyezése a 13. volt. A magyar élversenyzők közül ők még küzdenek a tokiói kvalifikációért, ennek megszerzésére áprilisban Genovában, a világkupa-fordulón lesz lehetőségük – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!