Jól állnak a magyarok a világranglistán

A magyar versenyzők, Érdi Mária, Berecz Zsombor, a Vadnai, valamint a Gyapjas testvérek megőrizték helyüket a világ élvonalában.


A tavalyi összevont világbajnokságon, a dániai Aarhusban már kvótát szerzett Érdi Mári az április végi 8. helye után most a 14. pozícióban tartózkodik. Mári legjobb helyezése a 3. volt. A Laser Radial listát a dán Anne-Marie Rindom vezeti.

A finnes világbajnok Berecz Zsombor visszaérkezett az első húszba (a legjobb helyezése korábban 10. volt), a korábbi 28.-ról a 19. helyre lépett előre. Az athéni Európa-bajnokságon elért 2. (illetve a nyílt versenyen 3.) és a palmai negyedik helye sokat hozott a konyhára és lassan kiforog a számolásból a kéztörése miatt kihagyott tavalyi több mint fél szezon. A finnesek között a 2017-ben Balatonföldváron világbajnok, Aarhusban második svéd Max Salminen vezet.

Eddigi legjobb helyén áll a genovai világkupadöntő győztese, Vadnai Jonatán, aki a 29. Testvére, Benjamin a 23., akinek az eddigi legjobb pozíciója 17. volt. A világranglista elején az ausztrál Matthew Wearn áll.

A férfi 470-esek között a Gyapjas testvérek éppen kicsúsztak az első húszból, pillanatnyilag a 21. helyet állnak az áprilisi 16. után. Ők sokat teszteltek, bevallottan nem az évközi eredményekre, hanem a legjobb beállításokra, edzés-és teszteredményekre hajtottak az idén, most is már Japánban, a kvótaszerző világbajnokság helyszínén edzőtáboroznak. Az ő eddigi legjobb helyezésük a 13. volt. A ranglistát az ausztrál olimpiai és többszörös világbajnok Belcher–Ryan kettős vezeti.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!